Újabb csúcsok dőltek Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,3 százalékkal 41 516 pontra emelkedett kedden, ami új történelmi csúcs.
Szabó Zsuzsanna, 2018. január 23. kedd, 18:10
Fotó: Shutterstock

A részvénypiac forgalma 21,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Az OTP árfolyama új történelmi csúcsra emelkedett.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1-en elmondta: a BÉT-et jelentős forgalom mellett, ugrásszerű emelkedés jellemzi már második napja, ami elválik az egyébként pozitív hangulatú nyugat-európai és amerikai piactól is. Európában csak fél százalék körüli pluszokat lehetett látni - tette hozzá.

A BUX 1,3 százalékos emelkedése az egyik legerősebb volt a régióban, amivel új történelmi csúcsot állított fel a magyar index. A keddi csúcsállításhoz képest ugyanakkor különbség, hogy most csak az OTP húzta a BUX-ot, kiemelkedő, 13 milliárd forint feletti forgalommal, míg hétfőn a Mol az OTP-hez hasonló mértékben segítette az emelkedést. Az igazgató megjegyezte, a BÉT-en a forgalom is kiemelkedő volt, a 9 milliárd forintos éves átlagos forgalommal szemben meghaladta a 21 milliárd forintot.

A Mol 0,1 százalékkal 3200 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 3,4 százalékkal 11 730 forintra nőtt, forgalmuk 13,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,4 százalékkal, 482 forintra emelkedett, forgalma 306,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama viszont 0,1 százalékkal 6775 forintra csökkent, forgalmuk 3,1 milliárd forintot ért el.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK