A több mint hat százalékos drágulás bőven ellensúlyozza a gyorsjelentés hatására zuhanó Richter lefelé húzó hatását, így a BUX 215 ponttal csütörtöki értéke felett 13621 ponton áll. Jól szerepel az FHB is, a jelzálogbank papírjai bő két százalékos pluszban forognak. Megszületett a régen várt nagy üzlet, a Mol tegnap este bejelentette a gázüzletág eladását. A vevő az E.ON Ruhrgas International a Földgáztároló Rt., a Gázellátó Rt. 75 százalék mínusz egy részvényéért és az 50 százalékos Panrusgáz csomagért készpénzben fizet 425 millió eurót és átvállal 350 millió euró tulajdonosi hitelt. A Földgázszállító Rt. egy részvény híján háromnegyedére, illetve az előzőekből fennmaradó részekre a Mol eladási opciót szerzett. Enyhén emelkedő árbevétel mellett, kissé visszaeső üzemi eredményről, de szerény mértékben emelkedő adózott profitról számolt be ma megjelent gyorsjelentésében a Richter Gedeon Rt. A szokásos délelőtti üzletmenet zajlik a bankközin: említésre méltó történés nincs, az árfolyamok a csütörtök délutáninak megfelelő szinten vannak. Az előzetes adatok alapján az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva szeptemberben 6,7 százalékkal nőtt, a csupán munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlan index-szel - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Tovább folytatódott az olaj áresése, a New York-i tőzsden 48,57 dollárra csökkent az amerikai könnyűolaj hordónkénti ára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!