Újabb csúcsot dönthet a BUX

Újabb történelmi csúcsot dönthet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken az MTI által megkérdezett elemzők szerint.
MTI-Eco, 2016. december 16. péntek, 08:49
Fotó: MTI/AP

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője a kedvező amerikai piaci hangulatnak köszönhetően újabb csúcsra számít a magyar részvényeknél. Az elemző kommentárjában megjegyezte: a héten az OTP kiválóan teljesített az európai bankok versenyében, a Mol részvényárfolyamát is felfelé húzta a hír, hogy megállapodást írt alá az OT Industries csoport többségi tulajdonának megvásárlására.

A forint kereskedésében kivárás várható a keddi jegybanki ülés előtt, a pénteki kereskedésben azonban még a pozíciózárások dominálhatnak.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője szintén úgy vélte, hogy pénteken újabb történelmi csúcson zárhat a BUX . A kereskedés egyik mozgatórugója a délelőtt megjelenő európai inflációs adat lehet, emellett a részvényárfolyamokat szintén befolyásolhatja, hogy délután közzéteszik az amerikai házépítési engedélyekre, új házépítésekre vonatkozó adatokat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 261,91 pontos, 0,83 százalékos emelkedéssel, 31 636,19 ponton zárt csütörtökön, amely újabb történelmi csúcsot jelent. A részvénypiac forgalma 16,3 milliárd forint volt. A Mol 145 forinttal, 0,73 százalékkal 20 085 forintra erősödött, 5,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 134 forinttal, 1,62 százalékkal 8383 forintra nőtt, forgalmuk 6,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,62 százalékkal 489 forintra emelkedett, forgalma 343,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 2 forinttal, 0,03 százalékkal 6183 forintra csökkent, a részvények forgalma 3,5 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK