Újabb eseménytelen nap a forint életében

Ahogy az elmúlt időszakban megszokhattunk, nem nagyon mozdult a forint árfolyama.
Napi.hu, 2014. január 9. csütörtök, 16:13
Fotó: Napi.hu

A reggeli órákban még 300-as eurójegyzés fölé került a forint, ám miután sikerült áttörnie ezt a szintet, ott is maradt a hazai fizetőeszköz. Egy ideig 299,3-on tartotta magát az árfolyam, ám ekkor az Európai Központi Bank (ECB) kormányzótanácsa úgy döntött, hogy nem változtat az eurózóna negyed százalékos irányadó rátáján, aminek következtében a dollár erősödni kezdett euróval szemben, így délután négy után pár perccel 1,3575-ön jegyezték a dollárt.

Ezzel párhuzamosan a forint is erősödni tudott az euróval szemben, így ekkor 299,1-en állt az árfolyam, míg egy dollárért 220,2, egy fontért 362,7, egy svájci frank 242, míg a japán jen 2,0992 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK