A párizsi index esése aggasztja az elemzőket, hiszen átszakította a 6 150-nél lévő támaszt, azaz további bessz fenyeget, s az év végére várt fellendülést is veszélyezteti. A Walt Disney bejelentése, miszerint az év hátralévő részében lassulhatnak a hirdetési bevételek, negatívan befolyásolta a médiacégek árfolyamát. A technológiai papírokra a Dellről és az Intelről érkező rossz hírek hatottak kedvezőtlenül. A Danone élelmiszeripari, a Remy Cointreau italgyártó, illetve a Valeo autóalkatrész-gyártó cégek részvényei kivételt jelentettek, s emelkedést könyvelhettek el. Londonban a high-tech-részvények és főleg a telekom-papírok okozták az index csökkenését, s a DAX esése mögött is a technológiai cégek mélyrepülése állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!