Újabb gázmezőt talált a Mol Pakisztánban

A Mol Nyrt. újabb gáz- és kondenzátum felfedezést ért el a Pakisztán Northern Western Frontier tartományában lévő Tal blokkban - közölte az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.
NAPI Online, 2008. március 19. szerda, 09:42
Fotó:

A kút termelése napi 1,3 millió köbméter gáz és napi 457 köbméter kondenzátum.

A konzorcium további részletes vizsgálatokat végez a készletek mennyisége és gazdasági potenciálja felmérésének érdekében.

Ebben a blokkban 1999 óta folyik szénhidrogén-kutatás, melyet egy, az Oil and Gas Development Co. Ltd (OGDCL), Pakistan Petroleum Limited (PPL), Pakistan Oilfields Ltd (POL) és a Government Holdings (Pvt.) (GHPL) cégekből, valamint a Mol-ból - mint operátorból - álló konzorcium végez. A Mol-nak ebben 10 százalék részesedése van.

A kutatási területen ez a harmadik találat. Az első szénhidrogén felfedezést 2002 decemberében érte el a konzorcium, majd 2004-ben egy újabb kutatófúrást mélyített le, amely sikeresnek bizonyult. Ez utóbbi felfedezést a Mol 2005 januárjában jelentette be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK