Az amerikai deviza minden idők legalacsonyabb szintjére süllyedt az euróval szemben, 1,3065 dollár az európai deviza jegyzése. A japán fizetőeszköz április óta nem állt ilyen erősen a dollárhoz képest, a kurzus 103,65 jen. Szakértők a dollár további gyengülését várják, a NAPI Gazdaság által megkérdezett elemzők a jövő év közepéig 1,3-1,4 dolláros eurót prognosztizálnak, majd erről a szintről kezdődhet az erősödés a Fed kamatemeléseinek függvényében. Más elemzők azonban közeli korrekcióra számítanak. Az amerikai pénzügyminiszter, John Snow tegnap úgy nyilatkozott, hogy az USA folyó fizetési hiányának csökkentéséért az európai gazdaságoknak is tenniük kellene azzal, hogy nagyobb teret engednek a tengerentúli áruk számára. Az Európai Központi Bank egyelőre nem tűnik hajlandónak a beavatkozásra devizájának gyengítése érdekében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!