A Mol egyébként napközben 30 200 forinton tetőzött, s bár késő délelőtt némi megingás mutatkozott, hamar visszatért a harmincezres régióba. Itt érte a zárás is, ami 6 százalékos többletet takart, s ezzel a nap nyertese címet is kiérdemelte. Az óriási, 216,6 milliárd forintos - 7,2 millió darabos - forgalom azt jelenti, hogy egyetlen nap alatt az összes Mol-részvény több mint 7 százaléka fordult meg a parketten. Úgy tudjuk, a kötések többsége mögött a cég sajátrészvény-vásárlásai álltak. (Hogy így volt-e, vélhetően szerda délelőtt kiderül majd.) A gyengén kezdő, délután 10 500 forint felett is megforduló OTP szintén új rekordon zárt, 21 milliárd forintos forgalom mellett 3,0 százalékkal 10 400 forintra drágult. A délelőtt a piros tartományban ingadozó, majd több emelkedési kísérletet is felmutató Richter végül visszatért a hétfői, 36 600 forintos záróárra, miközben az egész nap kisebb-nagyobb mínuszban forgó Telekom 0,7 százalékos veszteséggel 990 forinton landolt. Az Egis a nyertesek közé iratkozott fel, a 0,7 százalékos többlet 22 400 forintos záróárat eredményezett, miközben az FHB kurzusa 0,1 százalékkal 2300-ra kúszott fel. A Fotex lejtőre került, jegyzése 0,2 százalékkal 926 forintra süllyedt, a Danubius 9700 forintra ragadt be. A techszektor képviselői szintén stagnáltak, az Orco viszont tovább gyengülve néhány napos BÉT-karrierjének mélypontján, 29 500 forinton zárt, 1,7 százalékot feladva az egy nappal korábbi kurzushoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!