A Mol és a JANAF korábban 240 000 tonna kőolaj leszállításáról állapodott meg augusztus 1. és december 31. között. A két társaság már korábban is használta ezt az útvonalat. Az új kőolaj-szállítási megállapodás keretében további szállítmányok várhatók. A kőolajat a JANAF rendszerén és az Adria vezetéken keresztül szállítják a Dunai Finomítóba.

Horváth Ferenc, a Mol-csoport Downstream ügyvezető igazgatója szerint ez az együttműködés jól illeszkedik a Mol-csoport downstream célkitűzéseihez, mivel hozzáférést biztosít a versenyképes árakat és termékeket biztosító mediterrán olajpiachoz. A szállítások újraindítása lehetőséget biztosít a Mol számára, hogy különféle kőolaj típusokat teszteljen és alkalmat termet arra is, hogy rugalmasabban kövesse a piaci változásokat.

Dragan Kovaèeviæ, a JANAF vezérigazgatója és az igazgatóságának elnöke is elégedett, hogy megújította üzleti együttműködését a Mol-lal. Az együttműködés erősítheti a JANAF pozícióját Európában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!