Újra esésben Amerika

A nyersanyagár csökkenése áll a háttérben.
NAPI Online, 2008. május 7. szerda, 16:20
Fotó:


A héten már a második kereskedési napon kezdtek mínuszban az amerikai piacok. A visszaesést két tényező okozza: az egyik, hogy a csökkenő fémárak miatt a feldolgozó cégek papírjai is hanyatlanak, valamint azok a félelmek, hogy az amerikai ingatlanpiaci válság tovább mélyül. Ez utóbbi annyira erős, hogy a váratlanul felgyorsuló munkaerő termelékenységi adatok pozitív hatását is elnyomta.

A Freeport-McMoRan Copper & Gold és a Barrick Gold részvényei süllyedtek, miután az erősödő dollár miatt csökkent az arany "biztonsági befektetés" funkciójának vonzereje. A pénzügyi szektorban a Fannie Mae esett, miután a Fed egyik illetékese közölte, hogy a "komoly" inflációs nyomás miatt szóba kerülhet az irányadó kamat emelése is.

A Standard & Poor's 500 0,1, a Dow Jones 0,2, míg a Nasdaq 0,1 százalékot veszített értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK