Újra fut a Nike szekere

A piaci konszenzusnál jobb számokat közölt hétfőn este a Nike.
NAPI, 2011. június 28. kedd, 09:05
Fotó:

A  cég egy részvényre eső profitja 1,24 dollár lett szemben az elemzők 1,16 dolláros várakozásával. A bevételi oldal is hasonló tendenciákat mutatott, ráadásul ami igazából lényeges a Nike szempontjából, az a bruttó fedezeti hányad mérsékelt javulása az előző negyedévhez képest, ami 44,3 százalékot tett ki.


A Nike az előző negyedévben ábrándította ki befektetőit, miután ötéves periódust megszakítva romló üzleti körülményekről számolt be. A jövőt illetően továbbra is optimista a társaság, főleg az ázsiai és észak-amerikai szegmensből várnak profitbővülést. A befektetők örömmel fogadták a számokat, a részvényárfolyam majdnem 5 százalékkal szaladt meg a zárás utáni elektronikus kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK