Újra lehet kereskedni az Opus részvényeivel

Visszaállította az Opus Global Nyrt. törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója hétfőn délután, miután a társaság közzétette, hogy az Opus-csoport kivásárolja cseh partnerét a Mátrai Erőműben. A részvények árfolyama 1,58 százalékkal, 515 forintra nőtt a kereskedés visszaállítását követően.
Szabó Zsuzsanna, 2018. március 26. hétfő, 16:55
Fotó: Napi.hu

Az Opus Global Nyrt. hétfőn tőzsdenyitás előtt arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja, ezért kérelmezte részvényei kereskedésének felfüggesztését.

A társaság a BÉT honlapján közölte délután, hogy az Opus-csoport két lépésben kivásárolja a prágai központú Energetický a Prumyslový Holding (EPH) Mátrai Erőmű Zrt.-ben szerzett 50 százalékos tulajdonrészét.

Az Opus Global Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 805 forint, a legalacsonyabb 45 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK