Újra tesztelgeti a kritikus szintet a forint

Az euró/dollár keresztárfolyam mozgását követte a kedden a forint árfolyama, de a afontosnak tartott 268,50-es szint továbbra sem sérült az euróval szemben.
Deák Bálint, 2011. május 17. kedd, 17:31
Fotó:

Kétszer is tesztelte az euró a 268,50 környéki szintet kedden, egyszer délelőtt és egyszer délután, de egyelőre ezen nem tudta átverekedni magát, így továbbra is úgy látszik, hogy egyelőre kifogyott a szufla a gyengébbik irányból - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője.


Ugyanakkor az elkövetkező napokra nagyon nehéz jósolni a szakértő szerint, aki 50-50 százalék esélyt ad arra, hogy tovább gyengül a forint vagy már erősödés következhet. Ugyanis minden a nemzetközi hangulattól függ, főleg attól, hogy milyen hírek érkeznek a görög problémákra. Karsai szerint azonban könnyen lehet, hogy még jó sokáig elhúzódik a probléma megoldása, mivel a vezető európai országoknak ellentétes érdekeik vannak. Ez pedig a dollár erősödést hozhatja magával.
Az euró/dollár keresztárfolyam délután előző napi értéke az 1,415-ös ellenállás környékén forgott. A dollárért 189 forintot, míg a svájci frankért 214 forintot kellett fizetni délután.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK