A Spanyolország iránti bizalom erősödését jelzi, hogy a tízéves kötvény átlaghozama 4,144 százalékra csökkent a júniusban piacra dobott kötvény 4,864 százalékos hozama után, a harmincévesé pedig 5,077 százalék, a korábbi 5,908 százalékkal szemben. A hitelpiacok növekvő bizalmát az is mutatja, hogy a tízéves kötvényre 6,31 milliárd eurónyi, a harmincévesre 2,68 milliárd eurónyi volt a kereslet. Spanyolország jól halad az államháztartási hiány csökkentésével, és nincs szükség újabb megszorító intézkedésekre - jelentette ki nemrégiben az ország miniszterelnöke. A takarékossági csomag részeként egyebek mellett 10 milliárd euró értékben állítottak le infrastrukturális beruházásokat, csökkentették, illetve befagyasztották a béreket a közszférában, felfüggesztették a nyugdíjak inflációkövető emelését, visszafogták a helyi önkormányzatok finanszírozását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!