A lejtmenet egészen az amerikai tőzsdék délutáni nyitásáig kitartott, akkor némileg enyhült az eladói nyomás, a BUX ezzel együtt 2,4 százalékos mínuszban, 21 975 ponton fejezte be a napot - korábban négy százaléknál nagyobb veszteséget is mutatott a benchmark. A parkett összforgalma meghaladta a 30 milliárd forintot. A vezető részvények közül a Mol zuhant leginkább, az olajpapír árfolyama közel tízmilliárd forintos forgalom mellett 4,3 százalékkal 21 350 forintra süllyedt. Az olajpapír jegyzése sokáig fej-fej mellett esett az OTP kurzusával, az öt százalékos mínuszt jelentő mélységből azonban a bankrészvény zárásra föntebb kapaszkodott, csak a zárószakaszban 100 forinttal ugrott meg a jegyzés. Az utolsó részvények 2,2 százalékos mínuszban, 6700 forinton cseréltek gazdát. A Richter és a Magyar Telekom jobban bírta az eladók rohamát, előbbi 1,2 százalékkal 36 495 forintra gyengült, míg a telekompapír veszteség nélkül megúszta a borús hangulatú napot és 823 forinton zárt. A közepes kapitalizációjú részvények közül a legnagyobb forgalmat a Fotex mutatta föl, az utóbbi hetekben saját részvényeit vásárló cég papírja két százalékkal 686 forintra gyengült, több mint 400 millió forintos forgalom mellett. Ugyancsak veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni az Egis és a Rába tulajdonosai, előbbi 0,9 százalékkal 17 150 forintra, utóbbi 2,4 százalékkal 1664 forintra hanyatlott. A nap vesztese a Pannon-Flax volt 6,8 százalékos gyengüléssel. Árral szembe ment a Panergy és az AAA Autó, a részvények 3,7 illetve 2,2 százalékos felértékelődést mutattak a kereskedés végén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!