Unalmas nap volt Budapesten

Enyhe korrekciós nap volt a tőzsdén. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,5 százalékos csökkenéssel, 23 713 ponton zárt pénteken.
MTI, 2015. november 27. péntek, 17:40
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 5,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az MTI-nek elmondta: a várakozásoknak megfelelően alacsony forgalom volt a magyar tőzsdén, az előző napi erőteljes növekedés után korrigáltak az európai piacok. Az igazgató a csökkenést elsősorban annak tulajdonítja, hogy távol maradtak az amerikai befektetők.

A Richter-papírok árfolyama ugyanakkor emelkedni tudott, viszonylag jó forgalom mellett. A többi vezető részvény árfolyamának csütörtöki éles emelkedése után trendszerűen mérséklődött.

A Mol 110 forinttal, 0,80 százalékkal 13 700 forintra csökkent, 695,9 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 71 forinttal, 1,17 százalékkal 6010 forintra esett, forgalmuk 2,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal 407 forintra gyengült, forgalma 113,7 millió forint volt.  A Richter-papírok árfolyama 22 forinttal, 0,40 százalékkal 5507 forintra erősödött, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK