Unalmasan zárta a hetet Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 78,05 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 35 750,65 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 6,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével csökkentek az előző napi záráshoz képest - írta az MTI.
Szepesi Anita, 2017. július 28. péntek, 18:04
Fotó: Napi.hu

Szűcs Örkény, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője az MTI-nek elmondta, eseménytelen volt a pénteki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX nem mozdult el lényegesen, a nap folyamán nyilvánosságra hozott amerikai GDP-adat a várnak megfelelően alakult, nem befolyásolta a budapesti részvénykereskedést.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en arra hívta fel a figyelmet, hogy a BUX napközben pozitív tartományban is mozgott, a kismértékű csökkenéssel is enyhén felülteljesített a BÉT részvényindexe a nemzetközi indexekhez képest. Hozzátette: a Richter gyorsjelentése jobb lett a vártnál, emiatt nem kellett volna csökkennie az árfolyamának, szerinte a gyógyszergyári papír árára a gyengélkedő rubel hatott.

A Mol 0,71 százalékkal 22 100 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,26 százalékkal 9500 forintra csökkent, forgalmuk 1,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,64 százalékkal 467 forintra esett, forgalma 120,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 1,33 százalékkal 6660 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

Kép forrása: StockSnap.io

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK