A karácsonyra készülő befeketőket a jelek szerint nem mozgatta meg a Parlamenten átkergetett törvénydömping - köztük a nagy kockázatokat jelentő jegybanktörvény - sem, igaz, ezek megszavazása aligha volt kérdés. A különféle külföldi makróadatok hidegen hagyták a parkettet, így nem meglepő, hogy egész napos stagnálást, elhanyagolható, 7 milliárd forint körüli forgalmat, és a nap végén 0,2 százalék körüli emelkedéssel, 17 504 ponton való láthattunk - ez utóbbi alig marad el a nap nagy részében elfoglalt 0,5 százalékos emelkedéstől.

A nagyobb papírok azonban egymástól ellentetésen mozogtak. A nagy vesztes a frissen leminősített OTP volt, amely 3340 forintos záróárfolyamával 1,3 százalékot vesztett értékéből; a bankpapír árfolyama csak a nap végén bukott negatív tartományba. Az FHB ennél is nagyobbat, 1,7 százalékot esett. A Mol forgalma még az egymilliárd forinttól is messze volt (mindösszes hatszáz millió forint értékben születtek kötések), az olajcég árfolyama azonban 1 százalékkal került feljebb a 17 925 forintos utolsó árral.

Ellentétesen mozgott a gyógyszerpapír, miközben ugyanis a Richter árfolyama 2,1 százalékkal 35 750 forintra emelkedett, addig az Egis papírja 1,7 százalékkal 17 700 forintra esett. A Magyar Telekom 2 forintot vesztett értékéből, 520 forinton állt meg.

Kimutatható forgalomban kereskedtek az Appeninn részvényeivel, amelyek 1,3 százalékot mentek felfelé. A Freesoft - amelyben a napokban az Erste átlépte az 5 százalékos tulajdonrészt - 3,3 százalékot erősödött. A Pannergy 1 százalékkal lett drágább, az E-Star papírja pedig éppen ennyivel lett olcsóbb. Az illikvid papírok mutatták a legnagyobb árfolyamváltozásokat, a Biomedical közel tíz százalékot zuhant, miközben az Optisoft 16,3 százalékkal szárnyallt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!