Az eurót délután 4 óra körül 252,80 forintot adtak, ami nem sokkal erősebb, mint a délelőtti hírünkben közölt 252,50 forintos kurzus. Kolba Miklós, az ING szakértője elmondta: forint mellett a többi régiós deviza, köztük a zloty, árfolyama sem változott számottevően. Hozzátette: az amerikai inflációs adat, amely szerint novemberben 0,6 százalékkal csökkentek az árak novemberhez képest, némileg a dollárt erősítette: az euróval szemben az 1,20-as szint alá került a zöldhasú kurzusa. Ennek megfelelően a bankközin 211,10 forintot adtak a dollárért. Kolba jelezte, hogy a forint továbbra is gyengülő pályán van, árfolyama nagyon lassan csúszik lefelé, a következő időszakban 253,50-254-ig erősödhet az euró. Hozzátette ugyanakkor, hogy a jövő héten várhatóan végképp eltűnik a likviditás a piacról, így lehet, hogy egy tranzakció nyomán az eurókurzus áttöri az erős támasznak vélt 254 forintos szintet, de ez egyszeri kilengés lesz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!