Az euró árfolyama a forinttal szemben tapodtat sem mozdult hétfőn a nyitáshoz képest. Az eurórégiós devizát 252 forinton jegyezték reggel és este is, míg a dollár 162,80-nál, a svájci frank pedig 154,40-nél oldalazott a kereskedés során. A múlt hét szerdán, a Fed-kamatdöntés és az azt megelőző - a KSH által közzétett ipari termelői árakról szóló - hazai makroadat megmozgatta ugyan a piacot, ám a tegnap zárva tartó brit devizapiacok ezúttal muníció nélkül hagyták a hazai befektetőket, és a délelőtt még oly nagyon vágyott tengerentúli impulzus sem érkezett meg késő délutánig - számolt be a piaci helyzetről Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. Jelentős változás az Állami Adósságkezelő Központ által kibocsátott állampapírok hozamában sem volt. Míg a rövid távú diszkontkincstárjegyek 8,40 és 8,97 százalék közötti hozama alig emelkedett, a hosszú oldalon változatosabb volt a kép. Itt ugyanis a 10 éves kötvények referenciahozama 9 bázisponttal 8,01 százalékra csökkent, míg az 5 és 15 éveseké 2 bázisponttal 8,84 illetve 7,87 százalékra nőtt, a hároméveseké pedig 8 bázisponttal 9,16 százalékra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!