A részvénypiac forgalma 11,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest - írja az MTI.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint közepes forgalom mellett, optimista hangulatban telt a kereskedés. Nem voltak nagy mozgások, a napi csúcsokhoz képest lecsorogtak az árak, a Magyar Telekomot az osztalékról érkezett hír támasztja. Hozzátette, a nemzetközi piacon alapvetően arra fókuszálnak a befektetők, hogy Európában kezdődik a gazdaság újranyitása. Arra számítanak, hogy ez néhány hét fáziskéséssel Magyarországon is bekövetkezik, ami a részvényárakban is lecsapódik majd.

A Magyar Telekom igazgatósága közgyűlési hatáskörben eljárva törzsrészvényenként 20 forint osztalék - több mint 20,8 milliárd forint - kifizetéséről határozott pénteken.

A Mol 6 forinttal, 0,30 százalékkal 2004 forintra gyengült, 992,4 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 60 forinttal, 0,71 százalékkal 8460 forintra erősödtek, forgalmuk 7,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 1,09 százalékkal 370 forintra nőtt, forgalma 292,3 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 90 forinttal, 1,37 százalékkal 6650 forintra emelkedett, forgalmuk 1,4 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3321,59 ponton zárt hétfőn, ez 55,50 pontos, 1,70 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!