Utat keres Ázsia

Bár Japán emelkedni tudott csütörtökön, a térség többi piaca inkább az utat keresi.
NAPI, 2010. március 11. csütörtök, 08:21
Fotó:

A Nikkei 225 0,96 százalékos pluszban zárt, Hang Seng 0,01, a Shanghai Composite pedig 0,08 százalékos emelkedésnél járt, az ausztrál ASX ellenben 0,09, a koreai Kospi pedig 0,34 százalékos esést mutatott.

Japánban elsősorban az exportőrök emelkedtek a gyengülő jen kapcsán, de rásegített az erősödésre az a sajtóértesülés is, miszerint a kormányzat javítani fog gazdasági kilátásain.

Estek viszont a bányaipari vállalatok részvényei Kínában és Ausztráliában a 16 havi csúcsra járó kínai inflációs adat hatására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK