A nyitás után közel fél órával 0,9 százalékos mínuszban állt a Budapesti Értéktőzsde, az esés nagy része a Mol-nak köszönhető, amely 3 százalékot esett reggeli értékéhez képest. Az Equilor elemzése szerint ebben szerepe lehetett annak, hogy a legutóbbi kúttesztelés eredményei alapján az Akri-Bijeel blokk geológiai potenciálja jelentősen csökkent és a Mol minimalizálta beruházásait a blokkban. Az Akri-Bijeel blokk esetében, a 2015-ös év hátralévő részében a beruházások várható mértéke 10 millió dollár alatt marad. A MOL megerősíti a csoportszintű 1,3 milliárd dolláros egész éves beruházási célját, de az értékelési folyamat fejezése várhatóan az AkriBijeel blokk korábbi beruházásainak leírását eredményezi a 2015. évi III. negyedéves pénzügyi jelentésben. Az Akri-Bijeel blokk aktuális, teljes könyv szerinti értéke, a MOL-csoport IFRS mérlegében, 440 millió dollár.

Mínuszban állt még a Richter, de csak 0,1 százalékkal, míg az OTP 0,2, a Magyar Telekom pedig 0,5 százalékot erősödött.

A forgalmat nézve sima Mol vezetést látunk, az energiaipari vállalat részvényeivel már több mint egymilliárd forint értékben kereskedtek, miközben a második és harmadik OTP és Richter papírjai csak 25 millió forint értékben forogtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!