Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Előző naphoz képest 0,08 százalékkal gyengült a lej. Legutóbb január 23-án volt történelmi mélyponton a lej a mostani értékhez képest, akkor az európai fizetőeszköz 4,6679 lejt ért.

A lej nagyobb mértékben, 0,42 százalékkal gyengült a dollárhoz képest, az amerikai fizetőeszköz árfolyamát 4,0518 lejen jegyezte a román központi bank. A svájci frank is 0,39 százalékkal erősödött a lejhez képest, egy svájci frank árfolyama 4,0348 lej volt.

Dan Suciu, a Román Nemzeti Bank szóvivője és Adrian Vasilescu, a román jegybank kormányzójának tanácsadója elmondta, hogy regionális jelenségről van szó, hiszen a forint, a cseh korona és a lengyel zloty is gyengült az elmúlt napokban. Úgy vélték, a lej gyengülése túl kis mértékű szerdához képest ahhoz, hogy a belpolitikai vitákkal legyen magyarázható a jelenség. Romániában továbbra is feszült a hangulat a baloldali kormány és a jobboldali elnök között az igazságszolgáltatás reformja miatt, az elmúlt hetekben több tüntetés volt.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!