Az euró kurzusa 1,3564 dollárról pattant vissza, közép-európai idő szerint negyed egy után 1,3585 volt az ár. Megfigyelők szerint az eurózóna lassulásáról tanúskodó GDP-adatnak nem volt jelentős hatása a keresztárfolyamra. A magas kockázatú hitelek amerikai piacán kialakult turbulencia európai bankokat érintő hatásaival kapcsolatos aggodalmak korábban enyhültek némiképp, miután az elmúlt napokban az ECB és a Fed is komoly összegeket pumpált a bankszektorba, hogy így növelje a likviditást. Az eurót gyengítik ugyanakkor azok a vélekedések, amelyek szerint a piaci zavarok közepette immár nem is olyan biztos, hogy az ECB szeptemberben kamatot emel. Látványosan gyengült a font is, a jegyzés visszatért a kétdolláros szint alá, miután a vártnál jóval kisebb brit júliusi inflációs adat mérsékelte a kamatemelési várakozásokat.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!