Útmutatásra várva

Határozatlanság jellemezte a tegnapi tengerentúli tőzsdei kereskedést, a befektetők iránymutatásra vártak.
NAPI Online, 2007. október 9. kedd, 07:54

A tengerentúlon is többnyire lefelé mozdultak el az árfolyamok: a Dow és a Nasdaq 0,2 százalékos veszteséggel zárta a kereskedés első felét. A lejtmenetben élen jártak a bánya- és olajtársaságok, amihez néhány pesszimista elemzés is hozzájárult, amelyekben az elemzők a szektorok gyenge második féléves teljesítményét jósolták. Az Exxon és a Chevron egy százalékkal gyengült. A befektetők feszült figyelemmel várták az Alcoa gyorsjelentését, mivel ez az a társaság, amely elsőként teszi közzé negyedéves számait a Dow komponensei közül. A Dow Jones végül 0,16 százalékkal, 14 043 pontra csökkent, míg a Nasdaq fordítani tudott, és 0,25 százalékos emelkedéssel, 2787 ponton zárt. Az S&P-500 0,32 százalékkal, 1552 pontra csúszott vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK