Ütötték a Richtert

A gyógyszercég papírjai lökték mínuszba a BUX-ot.
MTI, 2015. december 2. szerda, 17:40
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 165 pontos, 0,7 százalékos csökkenéssel, 23 681 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 9,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az MTI-nek elmondta: csendes nap volt a tőzsdén, a legizgalmasabb momentum a Richter váratlan eladási hulláma, ez azonban az utóbbi két hónap erős, több mint 20 százalékos emelkedését követő természetes korrekció következménye. Alapvetően az Európai Központi Bank és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed lépéseire vár a piac.

A Mol 35 forinttal, 0,3 százalékkal 13 550 forintra csökkent, 736,2 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 38 forinttal, 0,6 százalékkal 6158 forintra erősödött, forgalmuk 5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 404 forintot ért, forgalma 125,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 163 forinttal, 2,9 százalékkal 5400 forintra esett, a részvények forgalma 3,8 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK