A fő vesztesek a geopolitikai bizonytalanságokra és a terrorveszélyre legérzékenyebb idegenforgalmi cégek és a légitársaságok voltak, de estek a luxuscikkeket gyártó vállalatok papírjai is. Az Air France-KLM részvénye 5,67 százalékkal zuhant, a Lufthansáé 2,28 százalékkal gyengült.

Jól ment viszont az olajrészvényeknek és a hadiipari érdekeltséggel rendelkező vállalatoknak. A BAE Systems, a Rheinmetall és a Thales papírjai közel 5 százalékkal erősödtek.

Az Euro-Stoxx-50 index 0,08 százalékkal, az átfogóbb Euro-Stoxx Index 0,13 százalékkal emelkedett.

A vezető piacok közül a legjobban London szerepelt, ahol a fő mutató, az FTSE-10 0,47 százalékkal ment fel.

A frankfurti DAX-30 index a kereskedés utolsó harmadában plusz 0,02 százalékig kapaszkodott fel.

A merényletek Párizst sem rázták meg, a CAC-40 mutató minimális, 0,02 százalékos veszteséggel zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!