Hol van már a medvepiaci rally? - kérdezhetik az amerikai befektetők. Miután az IMF tanulmánya szerint az eddig becsültnél magasabb az amerikai bankrendszer toxikus eszközállománya, s az Alcoa jelentéssel indulhat a gyenge negyedéves gyorsjelentési szezon, 2 százalék körüli eséssel nyitottak a vezető amerikai indexek.

Az S&P 500 17 pont esés után 818 ponton, a Dow Jones Ipari Átlag 170 pontos csökkenés után 7800 pont körül áll fél órával a nyitóharang kondulása után. Ezzel a nagy indexek egyelőre lefordulat a 840-es és 8000 pontos ellenállásról, ami nem jó jel. Igaz, szakértők szerint ezzel még nem dőlt el véglegesen a többhetes emelkedés sorsa.

A Dow komponensek közül egyedül a Microsoft tud emelkedni, a Citit fel-le rángatják. 6 százalékot meghaladó mértékben esik a General Motors, az Alcoa 4,5 százalékkal van lejjebb.

Grafikonok és árfolyamok itt

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!