Az amerikai tőzsdék elég hektikusan mozogtak: pozitívan nyitottak, aztán negatívba fordultak, nyitás után három órával ismét a tegnapelőtti szint felett jártak, végül nagy hajrá után a Dow Jones 1,36, a Nasdaq 2,28, míg az S&P-500 1,71 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot. A részvényárfolyamok annak ellenére emelkedtek, hogy az amerikai használt lakások értékesítési adatai rosszabbak lettek a vártnál. Pozitív hatása volt elsősorban a dollár árfolyamára a Fed elnökének, Bern Bernankénak egy fórumon elhangzott beszéde, amelyből az derült ki, hogy a jegybank hosszabb távon segíteni akarja a pénzügyi szektort a talpra állásban. A UPS és a General Motors, valamint a légitársaságok részvényei azután emelkedtek, hogy az olaj ára 4 dollárral, 136 dollár/hordóra csökkent egy nap alatt, az Office Depot kurzusa azonban a gyenge negyedéves értékesítési adatok miatt süllyedt. A Merrill Lynch azután veszített értékéből, hogy a Wachovia közölte: veszteséget vár a brókeróriástól mind negyedéves, mind éves szinten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!