Vállalatfelvásárlásra készül a Mol

Újra a Mol Nyrt.-é lesz az Olajterv, a csendestárs Csányi Sándor lehet - értesült a Figyelő.
Napi.hu, 2016. december 15. csütörtök, 08:07
Fotó: Napi.hu

Sok a változás az OT Industries Zrt. (korábban Olajterv) körül, a Figyelő cikke szerint még Pap Géza, a korábbi emblematikus Olajterv-vezető tűnik a cégcsoport főtulajdonosának, ám nemsokára újabb tranzakció várható.

Az egykori gazda, a Mol Nyrt. szerezhet ismét többségi részesedést a cégcsoportban - minderről már az OT Industries dolgozói is értesültek - írja a hetilap. A teljes menedzsmentet is a Mol adja majd a jövőben, így a tőzsdei cég irányíthatja az ország legnagyobb vezetékes infrastruktúra-építő cégét.

Kisebbségi tulajdonosként Csányi Sándor lesz a csendestárs, és a társaság komoly szerepet vállalhat a Mol 2026-ig tervezett 1300 milliárd forintnyi beruházásából - olvasható a lapban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK