Válság-évfordulós áron a GM

A detoriti autógyártó részvényeinek árfolyama 75 éves mélypontra esett vissza pénteken az Egyesült Államok tőzsdéin azt követően, hogy a nyitás óta eltelt kevesebb mint 2 óra alatt több mint 20 százalékkal 1,44 dollárra csökkent a papír jegyzése.
NAPI Online, 2009. március 6. péntek, 17:26
Fotó:

A pánikszerű eladási roham oka az volt, hogy a General Motors könyvvizsgálója csütörtökön jelezte: csődbe mehet a cég, ha az autóeladások tovább csökkennek.

Legutóbb 1933-ban volt ilyen szinten a blue chip jegyzése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK