Változatlan hozamon adott el kincstárjegyeket Görögország

Görögország 1,3 milliárd euróért értékesített kincstárjegyet kedden az előző, áprilisi árveréshez képest változatlan hozammal.
MTI-Eco, 2013. május 14. kedd, 14:59
Fotó: Napi.hu

A kibocsátásra egy nappal azután került sor, hogy az euróövezet pénzügyminiszterei hétfőn Brüsszelben jóváhagyták a Görögországnak megajánlott segélycsomag újabb, 7,5 milliárd eurós részletét. A PDMA görög adósságkezelő központ közlése szerint a 13 hetes lejáratú adósságpapír átlagos hozama 4,02 százalék volt, megegyezett az egy hónappal korábban tartott árverésen kialakult hozammal.

Görögország három éve nem ad el hosszabb futamidejű adósságpapírokat, mivel a kötvények hozama rekordmagasságúra nőtt. Az állampapírpiacon ezért csak legfeljebb egyéves lejáratú kincstárjegyeket értékesítenek.

A görög gazdaság az idén várhatóan már a hatodik egymást követő évben lesz recesszióban, a hazai össztermék (GDP) 4,5 százalékkal zsugorodik 2012-höz képest a kormányzati előrejelzések szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK