Eszerint a BUX indexkosárból kikerül az Elmű, amely másodszor nem teljesített minimum három kritériumot. A Zwack Unicum első alkalommal nem teljesítette az indexbe kerüléshez szükséges feltételeket, így részvényei a kosárban maradnak.

A BUX kosár így március 19-től a következő 16 részvényt tartalmazza: ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, CIG Pannónia, Émász, FHB, Graphisoft Park SE, Konzum, Magyar Telekom, Mol, Opus, OTP Bank, PannErgy, Rába, Richter Gedeon, Waberer's, Zwack Unicum.

A BUMIX indexbe új részvényként bekerül az Altera és a Masterplast. A jelenlegi indextagok közül a Duna House, az Elmű, az Émász és a Plotinus másodszor nem teljesítették a kritériumokat, így részvényeik kikerülnek.

A BUMIX kosár március 19-től így 17 részvényt tartalmaz: Altera, ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, BIF, CIG Pannónia, Csepel Holding, Enefi, FHB, Graphisoft Park SE, Konzum, Opus, Masterplast, Nordtelekom, PannErgy, Rába, Waberer's, Zwack Unicum - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!