Alapvetően kedvező hangulat uralkodik a forintpiacon, a magyar deviza akár tovább is erősödhet Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője szerint. A 300 forintos lélektani, illetve 298,50 forintos technikai szintet már áttörte az eur/huf, és bár a "nagy mozgás" már megvolt, a trader szerint 295 forintig még tovább süllyedhet az árfolyam.

Az árfolyamot befolyásoló híreket illetően a piac a jelek szerint immáron kész tényként kezeli, hogy a magyar kormány és az IMF között meg fog születni a megegyezés; ez az alapkamat váratlan keddi szinten tartásánál is erősebben nyom a latban - fogalmazott. Mindazonáltal viszonylag eseménytelen volt a kereskedés.

Délelőtt 10 óra előtt az euróért 298, a svájci frankért 246,20, a dollárért pedig 228,65 forintot kértek a devizapiacon; az euró/dollár 1,3030 körül alakult ugyanekkor.

Technikai oldalról, amennyiben az eur/huf markánsan 300 alatt zár, akkor 290 forint körül lehet a következő technikai szint, ami egyben az októberi mélypont, illetve korábbi ellenállás is, és itt húzódik a 200 napos mozgóátlag is - bár erre egyelőre nem túl nagy az esély.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!