Várakozáson felüli nyereség a Démásznál

A Démász Rt. az első kilenc hónapban 2,9 milliárd forint adózott eredményt ért el (-37%), ami jó 10 százalékkal meghaladja az elemzők 2,6 milliárdos várakozásait. A harmadik negyedévben már az új áramárak voltak érvényben, ebből származik a cég vártnál is jobb eredménye. A társaság 44,3 milliárd forint árbevételt (+7%) és 3,286 milliárd üzemi eredményt (-35%) ért el az első kilenc hónapban. Amennyiben az utolsó negyedév is így sikerül jó esély van arra, hogy az áramszolgáltató ezer forint osztalékot fizet jövő tavasszal.
Molnár Gergely, 2001. november 12. hétfő, 08:27
Fotó:

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK