Vártnál jobb az amerikai infláció - szárnyalnak a tőzsdék

Az Egyesült Államokban a megelőző hónaphoz képest 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak augusztusban, az elemzők stagnálásra számítottak.
NAPI Online, 2007. szeptember 19. szerda, 14:49
Fotó:

Ezzel az egyéves fogyasztói infláció 2,0 százalékra mérséklődött, a maginfláció - energia és élelmiszerárak nélkül számolt fogyasztói infláció - pedig 2,1 százalékra. Mindkét adat közelíti a Fed két százalék alatti "komfortzónáját".

A jegybank szerepét betöltő Fed tegnap 50 bázisponttal 4,75 százalékra mérsékelte az irányadó kamatot, részben ennek, részben pedig a vártnál jobb inflációs adatnak köszönhetően az európai tőzsdeindexek 2-3 százalékos pluszban állnak. A dollár mindeközben történelmi mélypontra esett az euróval szemben, a jegyzés 1,4000 közelében jár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK