Vedd a CIG-et (Equilor)

Vételi ajánlással kezdte meg a CIG Pannónia részvények követését az Equilor.
NAPI, 2010. november 19. péntek, 10:01
Fotó:

A Brókercég elemzőinek véleménye szerint a részvények fair értéke 1140 forint, ehhez képest optimistább és pesszimistább feltételezésekkel rendre 1690 forintos és 627 forintos fair értéket mutatott.

A növekedés hasonló stádiumában lévő biztosítótársaságok tőzsdei jelenléte nem jellemző a régióban, így nehezen definiálható olyan csoport (peer group), amely alapul szolgálhatna az összehasonlításhoz - emelik ki cég szakértői.

Az értékelést DCF módszerrel, a rendelkezésre álló publikus adatok és statisztikák alapján kialakított feltételrendszer mentén végezték el. Az elemzés nyolc okot sorol fel, ami indokolhatja a bizalmat a biztosító várható teljesítménye iránt.

Ezek közül az első, hogy a CIG piacvezető pozícióval rendelkezik az új szerzésű unit-linked biztosításokban, s a cég az egyetlen, többségében magyar tulajdonosok kezében lévő biztosító. Várhatóan részt vesz a nemzetközi és hazai biztosítási piac várt fellendülésében, szervezeti struktúrája rugalmas, s nehéz időszakokban edződött. A CIG óvatos a biztosítási díjak befektetési politikájában, s növekedés hátterét stabil tőkehelyzet és tulajdonosi szerkezet biztosítja. Termékfejlesztése innovatív, ügyfélközpontú, s a hazai biztosításközvetítői piac szereplőivel kiépített szoros kapcsolatban van - sorolja az okokat az elemzés.


Az elemzés megítéléséhez figyelembe kell venni, hogy a brókercég részt vett a társaság első nyilvánosa kibocsátásának lebonyolításában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.11.19 11:07

Az eddig felhalmozott 4,6 milliárdos és a következő 4-5 évben várható további veszteségek kissé azért árnyalják ezt a képet.
A unit linked biztosítások esetén is elképzelhető, hogy nagyon ideges ügyfelek fognak szaladgálni akik nem olvasták el az apróbetüs részt. pl: (pannónia) 150.000 Ft éves rendszeres díj fizetése esetén a 2 év múlva a "visszavásárlási " érték mindössze 23%, magyarul befizetsz 300.000 két év alatt, nem tudod mondjuk fizetni mert kirugnak és kapsz 69.000.-t, (ha ugyanezt aranyba tetted volna 2 éve akkor meg lenne kb 400.000 Ft.-d , ha a bankba akkor meg kb 330.000 Ft.-d ). Ezeknek a szerződéseknek kb. a fele megy végig a futamidőn by the way....
Ezenkivül nyáron még 480 ért adték oda a részvényeket egy nagybefektetőnek.... szóval azért ez a többezer forintos Cig ár tartalmaz némi optimizmust is...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html