A szerdai emelkedést követően csütörtökön határozott irány nélküli kereskedés jellemezte a főbb tengerentúli részvényindexeket. A Dow Jones 0,08 százalékkal, 13 476 pontra, a Nasdaq 0,32 százalékkal, 2539 pontra, a Standard & Poor’s–500 pedig 0,09 százalékkal, 1512 pontra csökkent. Másfél százalékos mínuszt gyűjtött össze a Caterpillar, miután a Stifel Nicolaus a lassuló gazdaságra hivatkozva vételről tartásra minősítette le a cég részvényeit. A várakozásoknak megfelelő negyedéves eredményt publikáló Hewlett-Packard jegyzése 0,8 százalékkal csúszott vissza. Több mint három százalékkal drágult viszont a Sun Microsystems, ami a társaság jelentős részvény-visszavásárlási programjának volt köszönhető.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!