Az S&P Dow Jones a legutóbbi indexfelülvizsgálatakor úgy döntött, hogy a General Electric (GE) helyett a Walgreens Boots Alliance kerül a blue chipeket tömörítő indexbe - írta a Portfolio.hu.

A GE már a Dow 1896-os elindításakor bekerült a komponensek közé és 1907 óta, azaz 111 éven át folyamatosan szerepelt. Azok közül a vállalatok közül, amelyek 1907-ben a GE-vel együtt a Dow tagjai lettek (Amalgamated Copper, American Car & Foundry, American Smelting & Refining, American Sugar, Colorado Fuel & Iron, National Lead, Peoples Gas, U.S. Rubber, U.S. Rubber 1st preferred, U.S. Steel) már egyik sem szerepel. A Dow indexben utoljára 2015-ben volt változás, amikor az AT&T kikerült, az Apple pedig bekerült.

A GE már kevesebb mint 1 százalékos súlyt képviselt az indexben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!