A legjelentősebb piacon, Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,7 százalékkal 10.345,11 pontra nőtt a pénteki 1,6 százalékos esést követően. A kereskedés legnagyobb nyertese a Honda Motor Co. volt, amely 3,8 százalékkal erősödött arra a hírre, hogy az argentin kormány bejelentette: a Honda hamarosan elkezdheti City modelljének gyártását új dél-amerikai gyárában. A térség legnagyobb államában, Kínában esett a vezető a sanghaji összetett tőzsdemutató, miután egy állami kiadású szaklap pénteken arról számolt be, hogy az első kamatemelés már február elején bekövetkezhet. Az index 0,72 százalékos csökkenéssel 2.695,72 ponton zárt. A szöuli Kospi index 0,59 százalékos erősödéssel zárt, Mumbaiban, India pénzügyi központjában pedig a Sensex mutató 0,67 százalékos pluszban állt közép-európai idő szerint fél 9 órakor. A Hong Kong-i Hang Seng index ugyanekkor 0,28 százalékos mínuszban állt. Az olaj ára enyhén emelkedett a hétfői kereskedésben. A New York-i WTI hordónkénti ára 24 centtel 89,35 dollárra nőtt márciusi szállítással. Az északi-tengeri Brent hordónként 40 centtel 98,00 dollárra drágult hasonló szállítási határidővel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!