Vegyes irányú mozgás az állampapírpiacon

Kisebb korrekció zajlott az állampapírok másodpiacán csütörtökön.
NAPI, 2009. július 30. csütörtök, 14:37
Fotó:

Míg a három- és hathónapos benchmark változatlanul 8,25 százalékon maradt, a tizenkét hónapos 3 bázisponttal 8,22 százalékra csökkent csütörtökön a bankközi piacon. A hosszú oldalon 2-8 bázispontos változás volt, ám míg a három- és ötéves referenciahozam lejjebb ereszkedett, addig a tíz és tizenöt éves valamennyivel nőtt. A változásokkal a legalacsonyabban a tizenkét hónapos benchmark áll, míg az ötéves állampapír 8,72 százalékos hozama a legmagasabb - derül ki az ÁKK tájékoztatásából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK