A vezető mutatók közül a Nikkei 225 1,3 százalékos, a Hang Seng pedig 0,6 százalékos csökkenést mutat. A koreai Kospi ellenben 1, a Shanghai Composite 0,5, illetve az ausztrál ASX 0,17 százalékos emelkedésben volt. A Nikkei négy hónapos mélyponton zárt, amihez hozzájárult a legnagyobb japán bank, a Mitsubishi UFJ Financial Group 3,7 százalékos zuhanása. A pénzintézet árfolyama azután kezdett meredek esésbe, hogy a szigorúbb tőkeigényeknek való megfelelés érdekében 11 milliárd dolláros tőkebevonást tervez. A Mitsubishi UFJ magával rántotta a pénzügyi szektor többi szereplőjét is, a Mizuho 6,6, a Sumitomo Mitsui pedig 4,6 százalékkal került lejjebb. Ám az esés széles körben hatott, ráadásul nagy forgalomban. Az exportőr cégeknek elsősorban az ismét erősödő jen tett be. A Honda 3,7, a Toyota 1,7, a Canon pedig 3,2 százalékot esett. Hongkongban is a bankok gyengélkedtek a leginkább, a Bank of China 0,8, míg az Industrial & Commercial Bank of China 0,9 százalékot estek.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!