A londoni FTSE-100 0,6, a DAX 0,1 százalékos nyereségben áll, míg a CAC-40 pedig 0,2 százalékos veszteségben mozog. A milánói és madridi indexek szintén veszteségben állnak: az FTSE MIB 0,4, az IBEX-35 0,2 százalékos mínuszban jár jelenleg. A Stoxx Europe 600 indexe 0,1 százalékos erősödést mutat.

Európában a nyersanyagipari papírok tartják a lelket az indexekben, az élelmiszeripari részvények viszont a lehúzóerőt képviselik. A BP 0,8 százalékkal drágult, miközben a Danone több mint 6 százalékot zuhant, miután a cég csökkentette az idei működési nyereséghányadát.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!