Tokióban a Nikkei225 mutató hét napon át tartó töretlen növekedés után hétfőn már gyengült a befektetők nyereségrealizálása miatt, miután a jen drágulni kezdett a dollárral szemben.

A tokiói börze irányadó indexe 0,16 százalékkal 18 351,50 pontra süllyedt. A tőzsde részvényeinek szélesebb körét felölelő TOPIX index ugyanakkor 0,34 százalékos pluszban fejezte be a napot.

A térségben már bezárt tőzsdék közül a tajpeji 0,69 százalékkal, a szöuli pedig 0,36 százalékkal erősödött a pénteki záróértékéhez képest, miközben az ausztrál tőzsdemutató 0,79 százalékkal gyengült.

Tokiói tőzsdezáráskor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 0,73 százalék, a sanghaji tőzsde Composite indexe pedig 0,52 százalék pluszban állt.

Tokiói tőzsdezáráskor, reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2 cent csökkenéssel 48,22 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!