Vegyesen zárt Európa (bővített)

Csak az FTSE 100 zárt pluszban, a CAC 40 és a DAX enyhe veszteséggel fejezte be a napot miután a befektetőket elbizonytalanították a tengerentúlról érkező makroadatok.
Egerszalóki Tímea, 2010. október 1. péntek, 18:10
Fotó:

A befektetőket elárasztották pénteken a makroadatok: az euróövezeti és az amerikai feldolgozóipari mutatók a növekedés lassulását jelezték, ám a kínai ipar teljesítménye gyorsulva nőtt és valamelyest javult az amerikai fogyasztók hangulata is.

A FTSE 100 0,8 százalékos emelkedéssel 5593 ponton zárta a kereskedést. A CAC 40 viszont 0,6 százalékos eséssel 3692 pontra, a DAX pedig 0,3 százalékos vesztességgel 6211 pontra gyengült. A Europe Stoxx 600 0,2 százalékkal 259,1-re esett a hónap első napján.

A spanyol olajipari óriás, a Repsol YPF SA papírjai 6,1 százalékkal drágultak, miután a kínai China Petroleum & Chemical Corp.-pal (Sinopec-cel) bejelentették, hogy 17,8 milliárd dollár (3,6 ezer milliárd forint) értékű együttműködésbe kezdenek Brazíliában. A Repsol partner BG csoport is feljebb nyomta a FTSE 100-at miután 4,6 százalékos plusszal zárta a napot, a BP részvényei pedig 1,8 százalékkal drágultak. 


Az Allied Irish Banks 12 százalékot zuhant miután az ír kormány bejelentette, hogy átvenné a többségi irányítást a hitelintézetben. A Hennes & Mauritz papírjai 6,5 százalékot estek, mivel a ruházati cég harmadik negyedéves profitja nem érte el az elemzők által várt szintet. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK