Az FTSE-100 mutatója veszteséggel zárta a hét első kereskedési napját, 0,1 százalékkal 5994 pontra csúszott. A CAC-40 viszont 1 százalékos emelkedéssel 4110 pontra, a DAX-30 pedig 1,2 százalékos erősödéssel 7272 pontra kúszott fel.

A hétfői emelkedést az amerikai makroadatok (növekvő jövedelmek és a chicagói BMI megugrása) segítették, illetve az, hogy a befektetők igyekeztek hasznon húzni a múlt heti eladásokból.

Hétfőn jól szerepeltek a technológiai papírok: az Infineon Technologies 1,9, a londoni chiptervező ARM Holding 1,5, a párizsi STMicroelectronics NV pedig 1,2 százalékot erősödött.

A DAX emelkedésében a Siemens 3,6 százalékos emelkedése, valamint a Volkswagen 2,7 és a MAN 2,8 százalékos drágulása húzta.


A francia parketten a húzóerő egyebek mellett a Société Générale és a Renault SA volt, előbbi 2,9, utóbbi 3,4 százalékkal emelkedett.


A londoni indexet a HSBC Holding zuhanása húzta le a csalódást keltő jelentése után. A bank papírjai 4,7 százalékkal lettek olcsóbbak. A kiskereskedelmi papírok is benne voltak a veszteségben egyebek mellett a Next Plc 2,4 százalékos, a William Morrison Supermarkets Plc 2,1 százalékos mínusszal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!