Vegyünk aranyat a BÉT-en!

A BÉT határidős aranykontraktus kereskedését indítja el április 20-tól. A termék egy 3,8 millió forint értékű egy kilogrammos színarany tömb lesz, amelynek unciánkénti árát amerikai dollárban határozzák meg, érdekesség, hogy az ügyletek teljesítése fizikai szállítással is lehetséges.
NAPI Online, 2006. március 28. kedd, 11:59
Fotó:

Az aranykontraktus bevezetése melletti érvek közül Horváth Zsolt kiemelte, hogy a közép-kelet-európai térségben még nincs ilyen piac. Európában egyedül Isztambulban lehet határidős aranyüzletet kötni, míg Londonban és Zürichben azonnali is aranypiac működik. További előnyként említette, hogy az arany befektetési célú vásárlása áfamentes, a magánszemélyek számára az árfolyamnyereség adója egyelőre nulla százalék

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK