A Mol stratégiai vállalat, Magyarország legnagyobb társasága, egyben az egyik legjelentősebb külföldi magyar befektető, amelynek magyar befolyás alatt kell maradnia - közölte Veres János pénzügyminiszter a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este, a hirado.hu beszámolója szerint. Mint ismert, az OMV korábbi közlése szerint 18,6 százalékos Mol-részesedéssel bír, de más szakértők szerint ennél nagyobb csomagot is ellenőrizhet. Az osztrák társaság vezérigazgatója szerint céljuk a Mol megszerzése. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az ügy kapcsán beszélt Alfred Gusenbauer osztrák kancellárral, és ismertette vele a magyar álláspontot - mondta el Veres János. Az amerikai Bloomberg hírügynökségnek a hétvégén nyilatkozó osztrák gazdasági miniszter ésszerűnek tartja a fúziót a két nagyvállat között. A fúzió és a felvásárlás azonban nem ugyanaz: előbbi esetében két társaság egybehangzó döntéséről van szó, utóbbiban pedig konzultáció nélküli többségszerzésről tőzsdei részvényvásárlással.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!