A BUX háromnegyed tizenkettőkor 4,51 százalékos mínusszal 14 078,25 pontnál tartott, míg a főbb európai indexek 2-3 százalék között esnek.

A blue chipek közül immár az OTP esi a legtöbbet, 7,78 százalékos mínusszal 3380 forintra olvadt árfolyama. A bankpapírra vonatkozó egy éves célárfolyamát a Morgan Stanley 63 százalékkal csökkentette 7 000 forintról csökkentette 2700-ra. A Molra vonatkozó ajánlását pedig a UBS módosította egyenlő súlyozásról alulsúlyozottra.

Az olajpapír 4,47 százalékos gyengüléssel 12 400 forintra esett. A Telekom is csúnyán zuhan, 5,87 százalékkal 625 forintra. A Richter pedig szinte kirobbanthatatlan tegnapi záróára környékéről, 0,17 százalékos csökkenés után 28 950 forintért forognak részvényei.

A leminősítésen túl a 6 napos emelkedés után egész Európában profitrealizálás folyik - mondta el a Napi Online-nak Kuti Ákos, a Cashline elemzője. Az esésben közrejátszhat, hogy az amerikai választások lezajlásával kikerült a tőzsdéket felhajtó Obama-láz is a képből. Kuti szerint emelkedést a mikulás rali hozhat majd, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy még mindig medvepiacba hajlanak a tőzsdék és ez a két tendencia harcol majd egymással az elkövetkező pár hét során.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!